Een salontafel, of bijzettafel is een onmisbaar meubelstuk in iedere woonkamer. Het vult de ruimte maar is ook zeer praktisch. Even je kopje thee, bakje koffie, afstandsbediening, boek of even je voeten erop neerleggen. Een ronde salontafel van hout is daarbij een goede basis. Hout brengt leven in je interieur en is te combineren met vrijwel elke woonstijl. In deze blog geven we je inspiratie op basis van voorbeelden om te laten zien hoe veelzijdig een ronde hardhouten salontafel in je interieur kan zijn.

1. Combineer met een gaaf onderstel en steel de show

Wanneer je een hardhouten tafelblad combineert met een laag onderstel heb je direct een salontafel. Door te spelen met de robuustheid, kleur, vorm en hoogte van het onderstel maak jij van je salontafel een eyecatcher. Mocht je erop uitgekeken raken? Vervang dan het onderstel. Daarmee geef je jouw salontafel een compleet nieuwe look.

2. Combineer je hardhouten salontafel met staal

Vroeger was het heel gebruikelijk om één grote salontafel neer te zetten. Deze trend is tegenwoordig verplaatst naar een groepje bijzettafels. Dit heeft meerdere voordelen. Je geeft je zithoek een speelse look, je bent veel flexibeler door te spelen met de ruimte die een salon tafel inneemt. En niet onbelangrijk: het geeft je de mogelijkheid om te spelen met materialen en vormen. In het voorbeeld hieronder is het hout gecombineerd met zwart staal voor een stoere look. En door te spelen met ronde en vierkante vormen maak je het extra speels.

3. Ga voor hout en combineer met accessoires

Maak in je huis een statement met een gave kleur. Maar, breng de rust terug door die kleur te combineren met hout én bruintinten. Een goed voorbeeld zie je op de foto. De zithoek straalt rust uit, ondanks dat er felle kleuren gebruikt zijn. Door de natuurlijke uitstraling van het hout ook terug te laten komen op de accessoires op de muur krijg je een rustige sfeer.

4. Creëer een knus hoekje met je houten salontafel

Een salontafel of bijzettafel is niet alleen geschikt voor je zithoek. Maar, ook voor andere knusse hoekjes in huis. Bijvoorbeeld bij de open haard waar je heerlijk kunt relaxen met een goed boek en een lekker glas wijn. De natuurlijke uitstraling van de houten tafel komt extra goed tot z’n recht onder het licht van het vuur van de open haard.

5. Upgrade het buitenleven met een houten bijzettafel

Een salontafel is niet alleen geschikt voor binnen. Ook buiten heb je een zithoek. En daar heb je een plek nodig om je drankje (of je voeten) neer te zetten. Let er bij een buitentoepassing wel op dat je kiest voor de juiste behandeling van het hout. Ons dealernetwerk kan jou daar goed over adviseren.

6. Gebruik de juiste accessoires om een passende sfeer te creëren

Een salontafel of bijzettafel is praktisch én creëert meer sfeer in je woning. Door je salontafel te combineren met de juiste accessoires, is deze niet alleen praktisch maar ook een sfeermaker en blikvanger in je woning!

Houten salontafels bij Mintar

Mintar heeft een groot assortiment aan ronde houten tafelbladen. Bekijk  onze webshop voor ons actuele aanbod.