Je bent uitgekeken op je huidige eettafel en wil maar wat graag een nieuwe tafel gaan aanschaffen. Na dagen inspiratie op te hebben gedaan op Pinterest en in Woonmagazines, ben je eruit: het wordt een boomstamtafel. Uniek en een blikvanger in je interieur. Een keuze die je nu alleen nog moet maken is het type onderstel. Deze zijn er in allemaal verschillende typen en maten. In deze blog zetten we graag de verschillende type onderstellen voor je boomstamtafel op een rij om de keuzestress wat te verminderen.

Het juiste onderstel

Het juiste onderstel is belangrijker dan je zou denken. Het onderstel van een boomstamtafel bepaalt namelijk de complete uitstraling van je interieur. Trek je het hout door in de tafelpoot en creëer je zo een natuurlijke look en feel? Of ga je liever voor een industriële sfeer, en kies je daarom bewust voor een stalen onderstel voor je boomstamtafel? Je wilt natuurlijk dat de tafel ook past bij je vloer en de rest van jouw meubilair. Het voordeel bij een boomstamtafel is dat je de tafel geheel zelf samen kunt stellen. Daarmee creëer jij jouw unieke tafel. Van het vorm blad tot de complete afwerking en het onderstel.

Houten onderstel

Een houten onderstel geeft een natuurlijke uitstraling. Dit zorgt voor een rustpunt in het interieur, doordat de boomstamtafel en het onderstel samen één geheel wordt. Het leuke aan de houten poten van Mintar is dat deze letterlijk uit hetzelfde hout gesneden zijn. Bovendien blijft de kwaliteit gegarandeerd. En omdat hout een natuurproduct is, is iedere tafel weer uniek. Samen met dit onderstel creëer je een fraai eindplaatje.

Voordelen houten onderstel

 • Een natuurlijke uitstraling
 • Een rustpunt voor je interieur
 • Fraai totaalplaatje

Stalen onderstel

X-poot 

Deze industriële poot herken je ongetwijfeld. Plaats deze poten aan de uiteindes van je boomstamtafel blad en creëert direct een trendy look. Stevigheid is met deze poten gegarandeerd doordat ze aan beide uiteinde geplaatst worden. Je kunt natuurlijk zelf bepalen waar je de poten precies wilt bevestigen onder je tafel. Wanneer je ze echter te ver aan de buitenkant plaatst, kunnen ze mogelijk in de weg zitten zodra je aan het uiteinde zit. Goed om daar op te letten dus.

Voordelen stalen X onderstel

 • Een trendy look
 • Een industriële poot
 • Optimale stevigheid

V-poot 

Dit type onderstel wordt bevestigd in het midden van de tafel. Dit type bestaat namelijk uit twee diagonale balken die aan elkaar bevestigd zijn, middels een metalen plaat die op de grond staat. De balken worden dan ook bevestigd aan het boomstamblad en de plaat die de stevigheid aan de grond borgt. Hierdoor creëert deze poot een ruimtelijke eethoek. Een ander groot voordeel doordat de poot in het midden zit, is dat alle kanten van de tafel volledig benut kunnen worden en overal gemakkelijk mensen aan kunnen zitten. Wil jij graag je boomstamtafel een robuuste uitstraling geven? Ga dan voor een V-poot.

Voordelen van een V-poot

 • Ruimtelijk
 • Volledige benutting van het tafelblad
 • Robuuste uitstraling

U-poot en O-poot 

Beide onderstellen hebben een strak design en worden aan beide uiteinden van de tafel geplaatst. De namen verklaren duidelijk het verschil. Daar waar de U-poot aan alle zijdes breder is dan de bovenkant, is het O-onderstel overal even breed. Kies voor een O-poot wanneer je graag een minimalistisch onderstel wil en met name de focus op het tafelblad wil leggen. En wanneer je voor een U-poot gaat, kies je voor een trendy totaalplaatje, waarbij het contrast tussen je boomstamblad en het onderstel juist duidelijker wordt.

Voordelen U-poot en O-poot

 • Strak design
 • O-poot: voor minimalisme
 • U-poot: trendy contrast.

Trapezium poot 

De trapezium poot wordt ook weleens de A-poot genoemd. Dit onderstel gaat wederom per twee en wordt aan de uiteinden van de boomstamtafel geplaatst. Dit zorgt voor extra stevigheid. Deze poot lijkt veel op de U- en de O-poot. Het grote verschil is, zoals de bijnaam ‘A-poot’ wellicht al doet vermoeden, dat de balken van deze poot wat naar binnen toelopen. Dit is echter minimaal, waardoor het strakke design én het trendy contrast gewaarborgd blijft.

Voordelen Trapezium poot

 • Strak design
 • Stevigheid gegarandeerd
 • Trendy contrast

Tips voor het kiezen van het juiste onderstel

Bij alle onderstellen is het raadzaam om goed naar de hoogte en breedte te kijken, zodat deze bij je boomstamtafel past. In onze webshop zie je automatisch welke onderstellen geschikt zijn voor het betreffende blad.

Welk onderstel je ook kiest voor je boomstamtafel, je maakt er sowieso een ware eyecatcher van!