Eiken tafels zijn ook in 2020 onverminderd populair in de interieurs van Nederland en België. Het bijzondere aan eiken is dat het geïntegreerd kan worden in vrijwel iedere woonstijl. Je kunt er alle kanten mee op. Het lichte hout van eiken past perfect in de Scandinavische woonstijl maar in combinatie met robuust zwart staal matcht het ook goed in een industrieel interieur. In deze blog laten we de Eiken tafel van Mintar zien in 4 verschillende interieurs met onderstelcombinaties om jou te inspireren.  

Met een minimalistisch onderstel en de juiste accessoires laat je je eiken tafel stralen

De accessoires en het onderstel hebben een groot effect op de uitstraling van je tafel. Dit is goed zichtbaar in het onderstaande voorbeeld. Hierin is gebruik gemaakt van een minimalistisch onderstel. Hierdoor wordt het slanke uiterlijk van het eiken tafelblad extra benadrukt.

Ook wordt er in dit voorbeeld gebruik gemaakt van accessoires die passen bij de kleur van de bruine bank, stoelen én het thema ‘natuur’. Op deze manier past de tafel perfect bij het bestaande interieur. Zoals je ziet in dit interieur is een eiken tafel perfect te combineren met een bankje waardoor je weer extra veel mensen kwijt kan in je eethoek.

Een hippe uitstraling door het gebruik van felle kleuren 

Creëer een gezellige en hippe eethoek door gebruik te maken van felle kleuren. Laat alle bruine, grijze en zwarte tinten links liggen en kies voor bijvoorbeeld een cognac kleur. Zoals te zien in het voorbeeld zorgt dit voor een moderne en eigentijdse look. Hierdoor wordt jouw eetkamer het stralende middelpunt van je huis. Zeker in combinatie met felgekleurde accessoires.

Combineer een eiken tafel met zwarte stoelen voor een stoere look

Het toevoegen van zwart in je interieur geeft vaak een chique uitstraling. In combinatie met het rustieke eiken tafelblad creëer je een spannend contrast van stijlen en kleuren. In dit voorbeeld wordt de natuurlijke look van de eiken tafel en de harde kleur van de zwarte stoelen op subtiele wijze verzacht door de zachte kleurtinten op de muur.

Creëer rust in je woning met grijs tinten

Grijs brengt rust en een neutrale basis in je woning. Vanwege deze neutrale basis is grijs daarom erg geschikt om te combineren met andere kleuren, waardoor er harmonie ontstaat. Door de combinatie van een licht eiken tafel met grijze stoelen, leg je een extra accent op de mooie uitstraling van de tafel. Tegelijkertijd verstoor je de rust in het huis niet. Mocht je de opvatting hebben dat grijs een saaie kleur is, dan vegen we die opvatting graag van tafel. Grijs is met allerlei kleuren te combineren én geeft extra focus op eyecatchers, zoals een gave lamp boven je eettafel.

Alles wat je moet weten over de Eiken tafel collectie van Mintar

De eiken tafels van Mintar kenmerken zich door een moderne uitstraling en verfijnde details. De eiken tafels zijn namelijk ‘verjongd’. Dat wil zeggen dat ze schuin naar binnen lopen voor een optisch slanke uitstraling. Daarnaast zijn ze standaard glad afgewerkt met een blanke structuurolie voor een maximaal natuurlijke uitstraling.

Door het gebruik van Europees eiken zijn de Eiken tafels van Mintar een duurzame keuze voor elk interieur. Voor onze tafels gebruiken we rustiek eikenhout, waarin de originele noesten en scheuren van het hout nog zichtbaar zijn. Deze worden zwart gevuld. Deze geven de tafels een uitgesproken en unieke uitstraling en een moderne twist. En belangrijker nog: ze benadrukken het levensverhaal van het hout.

Meer weten? Bekijk onze webshop.