Een nieuwe woning en op zoek naar de juiste eettafel ? Of juist aan het verbouwen, en wil je daarom graag een upgrade van je interieur? In beide gevallen sta je voor dezelfde keus: voor welke vorm tafel kies je?

Of een tafel nu rond, rechthoekig of vierkant is, in alle gevallen zijn er uiteraard voor- en nadelen. Wij bij Mintar zijn fan van elk model tafel, maar we geven in deze blog graag vier redenen waarom je voor een ronde eettafel  zou moeten gaan.

 • Een ronde tafel is geschikt voor iedere ruimte

  Beginnend met de meest praktische reden waarom je voor een ronde eettafel gaat: Een ronde tafel neemt in vergelijking tot een rechthoekige eettafel minder ruimte in. Een ronde tafel is daarom ideaal wanneer je eetkamer niet zo groot is. Je kunt er gemakkelijker omheen lopen en de tafel dichter tegen de muur zetten zonder dat dat een negatief effect heeft op de zitruimte. Een ronde tafel in een grotere kamer geeft juist een ruimtelijker gevoel. Dus of je de eettafel nu in een grote of kleine ruimte plaatst, een ronde tafel is altijd praktisch. Zeker ook omdat je aan een ronde tafel gemakkelijker extra stoelen kunt bijschuiven!

 • Kindvriendelijke tafel

  Bij een rechte tafel ontkom je er niet aan; hoeken. In sommige gevallen scherp en erger nog, op ooghoogte van je kinderen. Je kunt natuurlijk gaan voor een afgeronde variant waarbij de hoeken minder spits zijn. Óf je gaat voor een ronde variant, dan weet je in ieder geval zéker dat je geen scherpe hoeken hebt! ?

 • Een ronde tafel zorgt voor (extra) gezelligheid

  Zodra je veel gasten aan tafel hebt is het prettig als je iedereen kunt aankijken. Bij een gesprek aan een ronde tafel wordt namelijk iedereen evenveel betrokken omdat de afstand tussen alle gasten gelijk is. Wel zo gezellig met een etentje! Mocht jij een echte spelletjesfanaat zijn dan is een ronde tafel naast extra gezellig ook zeer praktisch. Plaats je bordspel in het midden van de tafel en iedereen zit er even dicht bij. Wil je weten hoeveel stoelen jij aan jouw ronde tafel kunt plaatsen zodat iedereen nog de ruimte heeft? Hierbij een overzicht:

   

 • Tafel geheel naar eigen smaak en wens samen te stellen

  Wie denkt dat je bij een ronde eettafel weinig keus hebt, heeft het mis! Ook wanneer je voor een ronde tafel gaat kun je kiezen tussen tal van opties en mogelijkheden. Ga je voor een dik of dun blad, houten of stalen onderstel, welk materiaal blad kies je? Bij Mintar houden we van hout! Het leuke is dat je een houten tafel ook weer helemaal kunt stylen naar hoe jij dat wilt. Een zijdeglans lak creëert namelijk weer een andere sfeer dan een matte lak. Hoe dan ook, een houten ronde tafel is een eyecatcher in je interieur!

Mocht jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast zijn over een ronde eettafel, neem dan zeker eens een kijkje op onze webshop!

PS: Wist je dat een ronde tafel ook heel leuk is als salontafel of bijzettafel?