Zoals je misschien wel weet, zijn we bij Mintar enorm fan van hout. Vooral van Suarhout, natuurlijk.  Continu zijn we op zoek naar creatieve toepassingen van hout in het interieur. Word jij hier ook zo enthousiast van? Dan delen we onze inspiratie graag met jou!

Hout in je interieur - Mintar

1. Hout in je interieur: vensterbanken

Wil je niet gelijk de hele muur bekleden met hout, maar liever beginnen met een bescheiden toepassing van hout in je interieur? Dan zijn houten vensterbanken een perfecte oplossing! Een vensterbank van hout is een kleine toevoeging aan je interieur, maar is in combinatie met een strakke muur enorm sfeervol.

Houten vensterbank  Vensterbank hout

2. Hout in je interieur: boomstamtafel

Als er één ding is dat niet mag ontbreken in jouw interieur, dan is het een boomstamtafel. Dit is een echte eye-catcher en maakt je interieur in één oogopslag warm en sfeervol. Het mooiste is wanneer je jouw boomstamtafel helemaal zelf samenstelt, van onderstel tot tafelblad, zodat deze naadloos bij jouw interieurstijl aansluit. Ga je voor een industrieel stalen onderstel of juist voor een landelijk houten onderstel? Kies je een boomstamblad met veel nervenstructuur of juist een rustig en strak blad?

Boomstamtafel in interieur  Boomstamtafel

3. Hout in je interieur: salontafel

Een houten salontafel is, in combinatie met een boomstamtafel, een must-have als je van hout houdt 😉. Door hout terug te laten komen in de woon- en eetkamer creëer je één mooi geheel. Dit geeft je interieur een rustgevende uitstraling.

Salontafel hout  Salontafel in interieur

4. Hout in je interieur: keukenblad

Houten accenten in de keuken zijn een prachtige toevoeging aan je interieur. Zo kun je kiezen voor een volledig keukenblad van hout, maar ook voor een keukenbar van hout. Hiermee creëer je een knus hoekje in de keuken waar je tijdens het koken gezellig samen de dag kunt bespreken.

Houten keukenblad   Keuken hout

5. Hout in je interieur: badkamermeubels

Wanneer je ’s avonds heerlijk wilt ontspannen in een warm bad of onder de douche, dan is het belangrijk dat de sfeer rustgevend is. Hout in de badkamer creëert een kalme en natuurlijke ambiance. Tropisch hardhout, zoals Suarhout, is geschikt voor vochtige ruimtes en daarom ideaal om toe te passen als houtaccent in de badkamer. We raden je wel aan om het hout waterdicht te maken, zodat het hout mooi en gezond blijft.

Badkamermeubel hout   Hout in de badkamer

6. Hout in je interieur: de tuin

Ook de tuin hoort bij het interieur. In de zomer verplaatst het dagelijks leven zich grotendeels van binnen naar buiten. Buiten picknicken, barbecueën, in het zonnetje zitten, borrelen, sporten… Dan wil je natuurlijk wel een gezellig en comfortabel terras hebben. Dat begint bij een goede eettafel en een knus zithoekje. Je raadt het al: hiervoor raden we Suarhout aan. Deze houtsoort is geschikt voor buiten en geeft je tuin een stijlvolle uitstraling.

Salontafel buiten   Tuintafel Suarhout   Suarhout buiten

Met deze 6 voorbeelden creëer jij gegarandeerd een warm en sfeervol interieur. Heb jij nog een creatieve toepassing van hout in je interieur die je met ons wilt delen? Stuur deze dan naar info@mintar.nl. Wij zijn razend benieuwd!

Blijf op de hoogte!

Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor hout in het interieur? Volg ons op social media voor jouw wekelijkse dosis interieurinspiratie!