Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Hieronder ziet u al onze antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Maakt Mintar gebruik van duurzaam hout voor haar tafels?

De tafels van Mintar zijn vervaardigd uit Suar hout; Deze regenboom groeit in tropische gebieden en groeit snel, tot wel 1,5 meter per jaar. Omdat het een veelvoorkomende houtsoort is en zo snel groeit, is dit geen beschermde houtsoort. Vaak zie je dat deze bomen gekapt worden om de kleinere bomen ruimte te geven om door te groeien. Ook zorgt de inzet van deze bomen voor de meubelindustrie ervoor dat de bomen niet verbrand worden door de lokale bevolking. Onze tafelbladen zijn ook voorzien van het ‘Indonesian Legal wood’ certificaat wat aangeeft dat de bomen die worden gebruikt voor onze bladen legaal zijn gekapt.

Wat is de ideale tafelhoogte?

De ideale tafelhoogte is een beetje afhankelijk van de lengte van de personen die aan de tafel zitten. Gemiddeld zit je altijd goed met een tafelhoogte van ongeveer 76-79 centimeter (gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van het blad). Voor mensen met een lengte van 190 centimeter of groter staat de ideale tafel op ongeveer 80 centimeter hoogte.

Kan ik tafelbladen ook in het echt bekijken?

U kunt de bladen uiteraard ook in het echt bekijken. Voor de mogelijkheden hierin kunt u het beste contact opnemen via het contactformulier, dan verwijzen we u door naar een dealer bij u in de buurt!

Kan ik als consument rechtstreeks een tafel bij jullie bestellen?

Het is niet mogelijk om als consument de tafel rechtstreeks bij Mintar te bestellen. We verwijzen u daarvoor graag naar een verkooppunt in uw omgeving. Wanneer u interesse hebt in een bepaald blad kunt u kiezen om een offerte aan te vragen. Een dealer bij u in de buurt zal dan contact opnemen en een offerte toesturen. Daarom is het belangrijk dat u uw woonplaats invult wanneer u een offerteaanvraag doet.

Kan ik de bestelde tafel ook thuis laten bezorgen?

Het is zeker mogelijk om de tafel geleverd te krijgen. Omdat wij als groothandel alleen leveren aan ons dealernetwerk is het wel noodzakelijk om contact op te nemen met een Mintar verkooppunt bij u in de buurt om de precieze mogelijkheden en kosten betreft levering en plaatsing te bespreken. Wilt u een offerte van een blad inclusief levering van een dealer bij u in de buurt? Vul dan het offerteformulier in!

Hoe kan ik tafelbladen het beste behandelen?

Boomstamtafels kunnen op verschillende manieren behandeld worden en de beste behandeling is afhankelijk van uw eigen voorkeuren en wensen. Bent u tevreden met de kleur van het blad? Wilt u het blad mat houden of gelakt? Vindt u het erg als er ‘geleefd’ wordt op het blad of wilt u het zo veel mogelijk beschermen? Komt de tafel binnen of buiten te staan? Wanneer u weet wat u wil kunt u gemakkelijk advies vragen aan een Mintar verkooppunt bij u in de buurt.

Zijn de tafelbladen van Mintar ook geschikt voor buiten?

De tafelbladen van Mintar kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Laat u adviseren door een Mintar verkooppunt bij u in de buurt over hoe u het blad het beste kan behandelen wanneer u deze buiten wil plaatsen. Zonder behandeling van het blad zal door de zon en regen vergrijzing van het hout optreden. Mocht u dit niet willen is het altijd mogelijk om te werken met een lak of olie met UV blocker erin.

Hoe onderhoud ik mijn tafel en voorkom ik scheuren?

Hout en zeker de boomstamtafel uit één deel is een natuurproduct. Scheuren en oneffenheden in kleur en vorm kunnen voorkomen en kunnen ook later verschijnen en weer wegtrekken. Een boomstamtafel is namelijk erg gevoelig voor weersveranderingen en met name voor het omgevingsvochtgehalte. Daarom raden wij u aan de luchtvochtigheid in uw woning goed in de gaten te houden. Is uw huis voorzien van centrale verwarming? Dan zouden waterbakjes aan deze centrale verwarming een simpele oplossing kunnen zijn. Een andere optie is bijvoorbeeld een luchtbevochtiger om een stabiel klimaat in uw woning te kunnen waarborgen.

Om scheuren tot een minimum te beperken drogen wij de tafels zorgvuldig en brengen wij in de breedte van de tafelbladen metalen pinnen aan.
Om scheuren grotendeels tegen te gaan. Later ontstane scheuren en oneffenheden zijn dan ook geen reden tot reclamatie.