Als je een Mintar Dealer bent, ben je ook onderdeel van de Mintar familie. Daar zijn we trots op. Daarom willen we de ondernemers met wie we samenwerken in het licht zetten. In deze aflevering spreken we met Mark Schijven, samen met compagnon Duc Boonen oprichter van EventCabins en Southern Verda. Een verhaal over een bijzondere samenwerking met deze twee jonge, gedreven, kickstartondernemers, waarin we vanuit Mintar graag meedenken in deze ondernemersambities.

Sneeuwstorm

Op een sneeuwachtige dag rijdt Duc, compagnon van Mark, met een spoedtransport naar een kerstmarkt. Terugrijden blijkt geen optie wanneer het weer omslaat in een sneeuwstorm. Duc blijft en helpt mee en ontdekt snel hoe stroef alles loopt: de coördinatie, het proces, de chaletbedrijfjes: dat kon beter. Mark: “We trokken de stoute schoenen aan en gingen in gesprek met de organisatie. We zeiden: als jullie ons de opdracht geven om de huisjes te bouwen en te leveren, halen wij onze vrachtwagenrijbewijzen. Zo ontstond EventCabins.” Mark vertelt uiterst geamuseerd over het ontstaan van het ondernemerschap van het duo dat na de studie Small Business & Retail (Ondernemerschap) samen besloot te ondernemen. En niet zonder reden. “Wij zijn uit hetzelfde hout gesneden: aanpakkers, kickstartondernemers. In no-time kunnen wij een concept uit de grond stampen.”

Southern Verda

Deze kwaliteiten bleken nodig toen corona om de hoek kwam en hun bedrijf stagneerde. Mark: “De events kwamen stil te liggen, dus wat te doen? We hadden het werkkapitaal om hout te bewerken én we kenden mensen die die boomstamtafels produceerden en verkopen.” Zo ontstond de perfecte voedingsbodem voor het ontstaan van Southern Verda. Specialist in het ontwikkelen en produceren van unieke boomstamtafels en wandplanken. Over de ambitie is Mark helder: “Wij zouden het tof vinden als we uitgroeien tot een lifestyle brand, waarin we unieke eyecatchers maken. Unieke boomstamtafels van suar hout zijn daarin voor ons een mooi vertrekpunt.”

Knowhow

Er waren wel nog wat stappen te zetten: “Wij hadden nog weinig knowhow over het produceren van de tafels: Hoe bewerk je ze? Hoe zorg je dat een tafelblad minder werkt? Daar komt ontzettend veel bij kijken. Via een kennis die er veel verstand van heeft, Albert van TrueWood, werden we aan Mintar gelinkt.” Mark denkt terug aan die eerste ontmoeting: “Henrie Bartels, onze accountmanager bij Mintar, ontving ons hartstikke positief: hij gaf ons een uitgebreide rondleiding door de showroom. Wij spraken daar ook uit dat we niet veel kennis hadden, maar wel super ambitieus zijn. Mintar heeft dat heel fijn opgepakt en gaf ons de gelegenheid om versneld tempo te maken en stappen te kunnen zetten met onze onderneming.”

Paasactie

Het zetten van die versnelde stappen bleek wel toen het duo met een leuk idee kwam: “We hebben op dit moment een tijdelijke loods van 900m2. Goede gelegenheid dus voor een unieke Paasactie. Geheel coronaproof richtten we onze loods in. Klanten konden langs komen, een blad kiezen, die wij dan vervolgens konden inladen.” Echter, was hulp vanuit Mintar hierbij geboden. “Bij Mintar waren ze toen enorm meedenkend. Door de grote voorraad en snelle levering konden wij 30 mooi behandelde suar bladen aanbieden met onze Paasactie.”

Over een jaar

Mark kijkt hiermee terug op een mooie kickstart waar ze nog de vruchten van plukken. “Regelmatig ontvangen we mensen die via via hoorden van de Paasactie en ook op zoek zijn naar een uniek tafelblad. En als we een specifieke wens naar suar niet direct in onze Southern Verda showroom hebben, kunnen we hem praktisch altijd op de Mintar webshop vinden. Die heeft een ruim aanbod en een hoge gebruikersvriendelijkheid.”

We zijn benieuwd hoe de onderneming van Mark er wat hem betreft over een jaar uitziet: “Dan hoop ik jullie te vertellen dat we niet meer in een tijdelijke locatie zitten, maar een échte Southern Verda locatie, die we op volume hebben, waar we het proces in eigen beheer hebben, efficiënt gestroomlijnd. En, het belangrijkste: dat het een plek is waar werknemers met heel veel plezier werken. Dat is ook het mooie, we hebben een aantal medewerkers die hier vanaf het begin bij wilden zijn en echt meedenken met het opbouwen van ons bedrijf. Tsja, ze zeggen weleens dat het lastig is om die groei vast te houden, maar ik heb goede hoop dat die ethiek en drive er over een jaar nog steeds is!”

Mintar dealer: Southern Verda

Conceptideeën

In dat proces blijft Mintar volop meedenken met Mark en Duc: “Ik waardeer het enorm wat Mintar voor ons doet. Ze nemen ons als beginnende ondernemers serieus, hebben vertrouwen in ons en zien dat we serieuze meters willen maken. Mooi dat ze op die manier dealers een extra stuk begeleiden en meedenken. Henrie stuurt ons aan de lopende band conceptideeën door. Dat geeft ons de mogelijkheid om te cherrypicken en een assortiment samen te stellen dat bij ons past met inspiratie vanuit Mintar. Je kunt dan denken aan wandplanken, picknickbanken en barbecuemeubels. Daarbij weten we dus dat we ook in de toekomst makkelijk en snel kunnen schakelen met Mintar. ”Ook Mintar dealer worden? Klik dan hier!