Ben jij al op de hoogte van de laatste interieurtrends? Dan heb je vast wel eens gehoord van ‘natuurlijke elementen’ en ‘organische vormen’. Dit zijn namelijk dé interieurtrends van 2022.

Natuurlijke elementen

Door de coronacrisis zijn we de natuur gaan herwaarderen. Toen ons land in lockdown zat, was de natuur dé place to be. Even uitwaaien in het park om de hoek of de hond dolgelukkig maken met een lange wandeling door het bos. Het is daarom ook niet gek dat de natuur dit jaar de grootste inspiratiebron voor interieurinrichting is.

Natuurlijke materialen, zoals hout, jute, bamboe en wol, sluiten naadloos aan bij deze trend. Denk aan een robuuste, houten salontafel in combinatie met een wollen kleedje over de bank gedrapeerd. Of een stijlvolle boomstamtafel met daaronder een jute vloerkleed. Dit in combinatie met een vaas met droogbloemen en voilà!

Interieurtrends 2022

Organische vormen

In het hedendaagse interieur is vormkeuze minstens zo belangrijk als materiaalkeuze. Organische vormen mogen in 2022 absoluut niet ontbreken in jouw interieur. Dit zijn vormen die zijn gebaseerd op natuurverschijnselen, zoals golven en landschappen, waarbij hoeken worden vervangen door ronde, abstracte vormen. Denk hierbij aan een ovalen eettafel, een fauteuil met een afgeronde rugleuning en een golvende wandspiegel. Organische vormen creëren een warm en rustgevend gevoel in huis.

Interieurtrends 2022

Organische houten vormen

Zo, nu ben je weer helemaal up-to-date over de laatste interieurtrends. We zouden onze blog hier kunnen beëindigen, maar wij zouden Mintar niet zijn als we niet nog iets veel leukers hadden bedacht: een combinatie van deze twee prachtige interieurtrends!

Interieurtrends 2022 Interieurtrends 2022

Waar organische vormen rust creëren in een ruimte, brengt hout een warme sfeer met zich mee. Een combinatie van organische vormen en houten materialen maken jouw interieur in één oogopslag sfeervol en kalm. Het ultieme recept voor een huiselijk gevoel, als je het ons vraagt.

Interieurtrends hout Interieurtrends hout Interieurtrends hout

Wil jij jouw interieur ook verwennen met unieke, houten decoratie? Bekijk onze voorraad en kies jouw favoriete piece of art!